برنامه نویسی طراحی
معرفی بهترین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت در سال ۱۴۰۳ فرادرس مجله
فرایند طراحی و توسعه وبسایت از زمان پیدایش خود، یعنی در اوایل دهه ۹۰ میلادی، پیشرفتهای چشمگیری را تجربه کرده است. امروزه نیز این حرفه، جزو مشاغل پردرآمد و پرتقاضای بازار کار محسوب میشود. اما آنچه که در این حوزه اهمیت بسیاری بالایی دارد حفظ جایگاه خود به عنوان برنامهنویس و طراح سایت است. در طول زمان، زبانهای برنامهنویسی متعددی به وجود آمدهاند و پس از مدتی محبوبیت خود را از دست دادهاند. به بیان دیگر، زبانی که روزی در صدر زبانهای مورد استفاده در این حوزه قرار داشت، شاید اکنون دیگر دارای چنین موقعیتی نباشد و زبانها یا تکنولوژیهای جدیدتر و بهینهتری جایگزین آن شده باشد.
دورههای آموزشی مختلفی برای کتابخانهها و فریمورکهای رایج جاوا اسکریپت در مجموعه آموزش جاوا اسکریپت فرادرس موجود است و استفاده از آنها پس از گذراندن دورههای فوق به علاقهمندن توصیه میشود. همانطور که تا کنون در این مقاله (برنامه نویسی وب چیست) ملاحظه شد، در توسعه وب تنها از یک زبان برنامه نویسی استفاده نمیشود. بلکه، فناوریهای مختلفی در کنار هم برای ساخت یک وب سایت یا وب اپلیکیشن به کار گرفته میشوند. این سوال بهتر است این گونه مطرح شود که بهترین زبانهای برنامه نویسی تحت وب چه هستند؟ همچنین، میتوان بهترین زبانهای برنامه نویسی تحت وب را به دو دسته بهترین زبانهای تحت وب در فرانتاند و بکاند تقسیم کرد. در پایان، انتخاب بهترین زبان برنامهنویسی برای طراحی سایت، به اهداف شخصی و نیازهای پروژه شما بستگی دارد. این تصمیم، اولین گام مهم در مسیر برنامهنویسی وب است و میتواند بر تجربه یادگیری و توسعه شما تأثیر زیادی بگذارد.
این ویرایشگر محیط کاربری ساده و کاربرپسندی دارد که باعث میشود از مبتدیترین تا حرفه ایترین برنامه نویسان مجذوب آن شوند. ویرایشگر Atom از سینتکس و قوائد بیشتر زبانهای برنامه نویسی پشتیبانی میکند. Atom امکانات زیادی در مقایسه با یک ویرایشگر ساده در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد که میتوان بههای لایت متون، مرورگر فایل های سیستمی، ناوبری آسان و.... یکی از مهمترین ویژگیهای این ویرایشگر پشتیبانی از افزونههای مختلف میباشد که باعث افزایش قدرت بیش از پیش Atom میشود. Android Studio یکی از محیطهای توسعه اپلیکیشنهای اندروید میباشد که توسط شرکت Google ساخته شده است. Android Studio یکی از بهترین انتخابها برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان پلتفرم اندروید است.
برای شروع آموزش جاوا اسکریپت میتوانید از منابع متنوع موجود استفاده کنید. با توجه به اهمیت CSS ،HTML و جاوا اسکریپت در برنامه نویسی فرانتاند، در ادامه این بخش از مقاله «برنامه نویسی وب چیست» به شرح هر یک از این زبانها و معرفی دورههای آموزشی مرتبط با آنها پرداخته شده است. همانند هر زبانبرنامه نویسی دیگری، پس از یادگیری PHP نیز باید آموزش فریمورکها و ابزارهای رایج آن را دنبال کرد. استفاده از فریمورکهای محبوب یک زبان، فرآیند توسعه نرمافزار را به میزان زیادی سادهتر میکند. یکی از فریمورکهای محبوب PHP، فریمورک CodeIgniter به حساب میآید که مبتنی بر الگوی MVC هم هست.
استفاده از دوره آموزش برنامه نویسی وب با جیکوئری فرادرس میتواند به عنوان اولین گام در مسیر یادگیری jQuery محسوب شود. در این فرادرس، توضیحات جامعی پیرامون کتابخانه jQuery ارائه و سرفصلهای لازم برای یادگیری کتابخانه jQuery پوشش داده شده است. برای طراحی و توسعه وبسایتها و بهطور کلی برنامههای وبمحور از زبانهای برنامهنویسی مختلفی استفاده میشود. برای انتخاب بهترین زبان با توجه به اهداف خود، نیاز است تا با خصوصیات آنها آشنا شویم. در ادامه، برخی از بهترین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت را فهرست کردهایم. ما در این دوره بهترین زبان برنامه نویسی وب برای شروع یادگیری را به شما آموزش دادهایم.
در وبسایتهای پویا، شما یک بار کدنویسی هسته را انجام میدهید و سپس به آسانی میتوانید مطالب را منتشر کنید. اگر قصد دارید به عنوان یک برنامهنویس حرفهای مشغول به کار شوید، بررسی تقاضای بازار و فرصتهای شغلی نیز اهمیت دارد. زبانهایی مانند جاوا اسکریپت، Python و PHP در بازار کار بسیار پرتقاضا هستند و میتوانند فرصتهای شغلی خوبی را برای شما فراهم کنند. این زبان به طور جهانی مورد استفاده قرار می گیرد زیرا کد های آن برای توسعه دهندگان قابل درک است و این نشان می دهد که عملکرد بیشتر داشته و خطوط کدگذاری شده کمتری دارد. پایتون دارای یک کتابخانه استاندارد است که کد واقعی را کوتاه و ساده نگه می دارد. این کتابخانه شامل ظرفیت های از قبل کدگذاری شده ای است که می تواند در سرور بارگیری شود و از آنجا می توان این کد ها را طبق انتخاب ما به سیستم وارد کرد.
انتخاب بهترین الگوی طراحی بستگی به نیازها و مشکلات خاص پروژه شما دارد. ابتدا مشکلات و نیازهای پروژه خود را شناسایی کنید، سپس به بررسی الگوهای مختلف بپردازید و الگویی را انتخاب کنید. الگوهای طراحی به شما کمک میکنند تا سیستم خود را به گونهای طراحی کنید که در برابر تغییرات آینده مقاومتر باشد. استفاده از الگوهای طراحی مشترک، همکاری بین اعضای تیم را بهبود میبخشد. این امر باعث میشود که کد شما برای خودتان و سایر توسعهدهندگان آسانتر قابل درک باشد. مثالهایی از این دست شامل ارائه درخواست مرورگر به سرور، پردازش درخواست توسط سرور، استخراج اطلاعات از پایگاه داده و تایید اطلاعات کاربر هستند.
این نکته نیاز به آزمون واحد (Unit Testing) قویتر را برای اطمینان از کیفیت کد میطلبد. زبانی که به راحتی قابلیت توسعه و گسترش سیستمها را فراهم کند، از نظر تدوین وبسایت در طول زمان موثر است. انتخاب زبان با اکوسیستم فعال توسعه، اطمینان از آیندهپذیری پروژه را افزایش میدهد. روبی زبان سادهای است که طراحی سایت را برای برنامهنویسان، به کاری لذتبخش تبدیل کرده است. فریمورک وب آن یعنی Rails با پیروی از اصول CoC یا «توافقات بهجای تنظیمات» (Convention over Configuration) و همچنین DRY یا « اصل عدم تکرار»، باعث میشود تا فرایند توسعه با آن، سادهتر و بهتر شود. در ادامه، به برخی از ابزارهای ارائه شده توسط جاوا در حوزه طراحی سایت اشاره کردهایم.
TypeScript یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت است که بهوسیله مایکروسافت ساخته شده تا مقیاسپذیری و قابلیت نگهداری برنامههای جاوا اسکریپت را بهخصوص برای پروژههای بزرگ افزایش دهد. PHP، زبانی اپن سورس است که برای نوشتن اسکریپتهای سمت سرور و برای طراحی صفحات وب شناخته شده است. دستورات PHP را در بین کدهای HTML مینویسند و بهوسیله مفسر مربوطه و روی یک سرور، اجرا میشود. اجرای این کدها، محتوای داینامیک وبسایت شما را تولید میکند و در اختیار کاربر قرار میدهد تا با آن تعامل داشته باشد. زبان طراحی سایت PHP، بهشکل گستردهای برای ساخت صفحات وب داینامیک، مدیریت Form-ها، ارتباط با پایگاه داده و انجام تسکهای متنوع سمت سرور بهکار میرود. یادگیری این زبان بهعنوان یکی از بهترین زبانهای طراحی سایت کنونی، بهشدت توصیه میشود.
علاوه بر این، چارچوب ها و کتابخانه هایی نیز وجود دارد که در بالای این زبان ها ساخته شده است. طراح وب سایت هم با استفاده از همین زبانهای برنامه نویسی ظاهر سایت را طراحی میکند ناگفته نماند که ظاهر سایت نقش مهمی در جذب مخاطب دارد. یکی از تصمیمات حیاتی در فرآیند توسعه وب سایت، انتخاب بهترین زبان های برنامه نویسی است. این انتخاب نه تنها تأثیر مستقیم بر کیفیت و عملکرد وب سایت دارد، بلکه در طولانیمدت تأثیرات قابل توجهی بر توسعه، امنیت، و پشتیبانی سیستم خواهد گذاشت. PHP، پایتون، C# و باز هم جاوا اسکریپت، جزو زبانهای اصلی برای برنامهنویسی بکاند سایت محسوب میشوند. درودوردپرس برای کسی که برنامه نویسی بلد نیست راحتتر هست و کدنویسی خیلی کمی نیاز داره.
در دوره پروژه محور ASP.NET فرادرس، توسعه یک وبسایت فروشگاهی آموزش داده میشود. طول مدت این دوره، ۱۰ ساعت و ۳۶ دقیقه و مدرس آن مهندس عباس حافظی حقانی است. واضح است که پیش از شروع مسیر یادگیری CSS، باید یادگیری HTML حاصل و مسیر یادگیری آن تکمیل شده باشد. طول مدت دوره مقدماتی CSS فرادرس، ۴ ساعت و ۳۴ دقیقه و مدرس آن مهندس محمد عبداللهی است. دوره آموزشی طراحی وب با CSS فرادرس در سطح مقدماتی ارائه شده و برای دانشجویان و سایر افراد علاقهمندی مناسب است که قصد شروع برنامه نویسی وب را دارند. از جمله سرفصلهای این دوره آموزشی میتوان به استایلدهی به عناصر، باکس در CSS، شبه کلاسها، شفاف کردن تصویر، تبدیل سهبعدی و سایر موارد اشاره کرد.
Xcode برای برنامه نویسانی که علاقه به توسعه برنامههای محصولات Apple دارند، مناسب است. Sublime Text یک Text Editor حرفهای است که به واسطه سرعت بالای خود شناخته میشود. Sublime Text بهترین دوست برای برنامه نویس هایی خواهد بود که به سرعت و کارایی بالا در کدنویسی اهمیت میدهند. ابزار توسعه Sublime Text روشهای مبتکرانه ای برای ویرایش کدها در اختیار برنامه نویس قرار میدهد. به زبان ساده، برنامه نویس کسی است که با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف و بروز دنیا، نرم افزار ها، سیستم های مختلف کامپیوتری و.. به عبارت دیگر، برنامه نویس از افراد خط مقدم تکنولوژی و نرم افزار محسوب می شود که اگر این افراد وجود نداشتند، ما شاهد افزایش چشمگیر استفاده از تکنولوژی توسط مردم نبودیم.
یکی از الگوهای طراحی در پایتون، الگوی Factory یعنی روش ایجاد اشیا بدون مشخص کردن کلاس دقیق آنها در زمان پیادهسازی است. این الگو به ایجاد اشیا به صورت پویا و انعطافپذیری بیشتر در طراحی کمک میکند. حوزه طراحی سایت، مجموعهای از مهارتهای خلاقانه، تولید محتوای تصویری و اندکی دانش فنی را بهصورت یکجا در خود گنجانده است. به عبارتی دیگر، طراح وبسایت گرافیستی است که مسئولیت زیبا جلوه دادن سایت را برعهده دارد. این برند تمام تمرکز خود را به آموزش و خدمات مبتنی بر وب، مانند طراحی سایت و UI/UX اختصاص داده است و می کوشد رضایت کاربران خود را جلب کند.
SQL دارای سیستمهای مدیریت مختلفی است که از جمله این سیستمها میتوان به MySQL ،SQL Server و PostgreSQL اشاره کرد. HTML سرنامی برای عبارت «HyperText Markup Language» به معنی «زبان نشانهگذاری فرامتن» است. HTML مجموعهای از نمادهای نشانهگذاری یا کدهایی به حساب میآید که برای نمایش صفحات وب در اینترنت استفاده میشوند. یک فرامتنیا ابَرمتن (HyperText) متنی است که برای ارجاع و هدایت کاربر به سایر صفحات متنی مورد استفاده قرار میگیرد. زبان پایتون به صورت پیشفرض امکان برنامهنویسی تحت وب را ندارد، اما با استفاده از فریمورک یا چارچوب جنگو، میتوانید برنامههای تحت وب را در زبان پایتون پیادهسازی کنید.
ایده ی تگ های تودرتو و تفاوت بین تگ های باز بسته و خود بسته شونده را درک کنید.سعی کنید درباره پیوندها و افزودن تصاویر به صفحه بیاموزید. مدت زمان یادگیری زبان CSS نیز به خود شما و علاقهای که از خود نشان میدهید بستگی دارد. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. دوست عزیزتوی صقحه ارسال مطلب روی ویرایش HTML کلیک کنید و در اون قسمت کد رو کپی کنید . سلام دوست عزیز ...خیلی خوبه که میخوایید کسب و کارتون رو آنلاین کنید ...هر سوالی دارید بفرمایید در خدمتتون هستیم ...
برای رسیدن به این مهم باید از مشاور و مدرسی آموزش دید که یک متخصص واقعی با تجربههای بزرگ در شرکتهای مطرح باشد و چالشهای متفاوتی را در نرم افزارهای سطح بالا به صورت واقعی تجربه کرده باشد. ASP.NET Core، قابلیت چندپلتفرمی و همچنین قدرت ASP.NET را با ترکیب میکند و خصوصیات مهمی نظیر مسیریابی، «Middleware Pipeline» و تزریق وابستگی را در اختیار برنامهنویس قرار میدهد. همچنین، بهعلت ماژولار بودن معماری آن، این امکان وجود دارد تا تنها کامپوننتهای مورد نیاز خود را راهاندازی و استفاده کنید. سلام ...سیستم مدیریت محتوای وردپرس از PHP برای بک اند استفاده میکنه ... اگه با فرانت اند قالب خودتون رو طراحی کردید، باید به کمک توابع وردپرس و زبان PHP قالب رو تبدیل به وردپرس کنید...پیشنهاد میکنم نگاهی به دورههای وردپرس ما بندازید ... بعد از کدنویسیhtml باید چیکار کنیممن دامنه هم خریدم و یک فایل HTML هم ساختم میخوام یه راهنمایی در مورد هاست بکنین ممنون.
Python نیز به دلیل داشتن فریمورکهای قدرتمند، برای توسعه پروژههای پیچیده و بزرگ مناسب است. برای شروع مسیر طراحی وبسایت، درک تفاوت بین فرانتاند (Frontend) و بکاند (Backend) از اهمیت ویژهای برخوردار است. این دو بخش مکمل یکدیگر هستند و با همکاری هم تجربه کاملی برای کاربر ایجاد میکنند. در این بخش به توضیح این دو مفهوم و اهمیت هرکدام در طراحی سایت میپردازیم. از این زبان برای طراحی و توسعه بازی ها، برنامه ها، محتوای وب و نرم افزار استفاده می شود.
توسعه دهندگانی که توسعه backend را انجام می دهند باید با این زبان راحت باشند. جاوا اسکریپت با فایل های XML کار می کند و از طریق Ajax با وب سرور ارتباط برقرار می کند. Ajax به بارگیری سریع وب سایت و به روزرسانی بسیاری از اشیا جاسازی شده بدون بارگیری مجدد صفحه کمک می کند. بدون ذکر CSS یا Cascading Style Sheets، نمی توانیم در مورد HTML صحبت کنیم. اگر یادگیری HTML را در لیست یادگیری طراحی وب دارید، باید CSS را نیز در آن لیست قرار دهید. HTML به توسعه طرح و ساختار وب سایت کمک می کند در حالی که CSS به توسعه جنبه بصری وب سایت کمک می کند.
پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیری، شیگرا و سطح بالا به شمار میرود. در نحو پایتون بر خوانایی تاکید شده است و به همین دلیل، هزینه نگهداری برنامه تولید شده با پایتون به میزان زیادی کاهش میيابد. پس از درک نیازمندیهای یک پروژه، توسعه دهندگان بکاند موثرترین و بهینهترین راهکارها را برای تبدیل کردن و بازگرداندن دادهها به فرانتاند برای تعامل با کاربر پیادهسازی میکنند. از جمله مواردی که تعامل کاربر با آنها نیازمند فراهمسازی بسترهای لازم در بکاند است، میتوان به پر کردن یک فُرم، ایجاد حساب کاربری، خرید آنلاین و سایر موارد اشاره کرد. همانطور که پیشتر هم اشاره شد، HTML به عنوان یک زبان برنامه نویسی شناخته نمیشود، چرا که نمیتوان به وسیله آن قابلیتهای پویا ایجاد و کارکرد خاصی را پیادهسازی کرد. اکنون که شناخت کلی نسبت به چیستی برنامه نویسی فرانتاند به دست آمده، در ادامه به شرح زبانهای برنامه نویسی مختلفی پرداخته شده است که در توسعه سمت کلاینت یا همان فرانتاند استفاده میشوند.
پیش از یادگیری JSP، باید به دنبال آموزش زبان برنامه نویسی جاوا بود. طول مدت این دوره ۱۹ ساعت و ۱۹ دقیقه و مدرس آن دکتر مصطفی کلامی هریس است. باید متذکر شد که برخی از دروس این دوره به صورت رایگان ارائه شدهاند. بنابراین، میتوان از این دروس رایگان استفاده و در صورت رضایت از سطح کیفی آنها نسبت به ثبتنام در کل دوره اقدام کرد. مزیت و نقطه قوت زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت را میتوان توانایی اجرای آن روی مرورگر کلاینت و همچنین سرور دانست. ضمن اینکه فریمورکها و کتابخانههای بسیار خوبی را برای طراحی سایت و توسعه اپلیکیشنها ارائه میدهد.
طول مدت دوره کدنویسی سریع HTML و CSS با Emmet یک ساعت و ۵۰ دقیقه و مدرس آن مهندس مهدی جنگجو است. از سرفصلهای این دوره میتوان به مقدمات Emmet، نوشتن کدهای HTML با استفاده از Emmet و نوشتن کدهای CSS با استفاده از Emmet و موارد تکمیلی اشاره داشت. در واقع میتوانیم بگوییم که فردی که ظاهر سایت را طراحی میکند، طراح سایت یا Web designer نام دارد و فردی که کدها را براساس برنامه نویسی سرور مینویسد برنامه نویس وب نام دارد. البته ناگفته نماند افرادی هم هستند که علاوه بر طراح وب سایت، برنامه نویسی وب هم بلد هستند و میتوانند هر دو کار را باهم انجام دهد. اگر شما بهترین طراح وب سایت هم باشید و با زبان برنامه نویسی HTML آشنا نباشید، نمیتوانید سایتی را طراحی کنید. برای یادگیری این زبان نگرانی وجود ندارد زیرا میتوانید به راحتی با توجه به علاقهای که دارید مدت یادگیری آن را مشخص کنید.
روبی یک زبان برنامهنویسی دینامیک، زبان برنامهنویسی متنباز و تمرکز شده بر انسان است که با مزایا و معایب خود مشخص است. این سینتکس، خوانایی کد را افزایش میدهد و باعث افزایش سرعت توسعه میشود. همچنین، روبی از زبانهای برنامهنویسی شیءگرا استفاده میکند که از انعطاف بالایی برای توسعه و تغییرات در کد برخوردار است. TypeScript یک زبان برنامهنویسی توسعه یافته توسط Microsoft است و به عنوان یک زیرمجموعه از JavaScript محسوب میشود. این زبان از ویژگیهای افزوده برخوردار است که کدنویسی را تسهیل میکند و اشکالات اجرایی در زمان اجرا را کاهش میدهد.
سلام محمد جان ...شما برای زدن هر نوع سایتی باید این مراحل رو طی کنید ...بعد از شروع به مرور متوجه میشید که تو چه مسیرهایی باید برید ... سلام دوست عزیزبه خاطر کلی بودن مقاله مجبور شدیم بعضی از مطالب را خلاصه بیان کنیم ...برای شروع نیازی به Sass ندارید ...موفق باشید ... درود.بستگی به نظر خودتون داره اما فک کنم اگر در فرانت هم از php استفاده کنید کارتون راحتتر هست. توصیه میکنم عبارت use js and php for website github رو سرچ کنید و چند نمونه عملی از ساخت با هر دو روش رو ببینید تا بتونید بهتر تصمیم بگیرید. درودبله شدنی هست، برای اینکه دقیقا چه مطالبی رو باید یاد بگیرید میتونید از سرفصلهای دوره پایتون وب استفاده کنید.
خوب تحقیق کنید.پیشنهاد میکنم قبل از شرکت در هر دوره ای اول مقاله نقشه راه فرانت اند رو مطالعه کنید و حدود یک هفته خودآموز با منابع رایگان جلو برید. بعضی از IDEها از چندین زبان پشتیبانی میکنند، مانند GNU Emacs مبتنی بر زبان سی و Emacs Lisp و IntelliJ IDEA , اکلیپس، MyEclipse یا NetBeans، همه بر اساس جاوا، یا MonoDevel، مبتنی بر سیشارپ یا PlayCode. در سال 1995 Computerwoche اظهار داشت که استفاده یک IDE توسط توسعه دهندگان به خوبی مورد استقبال قرار نگرفته است زیرا این امر در خلاقیت آنها حکمر خواهد زد. در ادامه به بررسی اهمیت استفاده از الگوهای طراحی پایتون میپردازیم. الگوی Singleton تضمین میکند که یک کلاس تنها یک نمونه دارد و این نمونه از طریق یک نقطه جهانی قابل دسترسی است. این الگو به عنوان یک design pattern در پایتون بااهمیت شناخته میشود و معمولاً برای مدیریت منابع مشترک مانند تنظیمات برنامه یا اتصالات پایگاه داده استفاده میشود.
بعد در تابستان به سراغ برنامه نویسی برید.برنامه نویسی حوزههای مختلف داره و ما کلی منبع رایگان براش داریم، پس نگران نباشید. ابتدا با کمک مقاله کتاب راهنمای ورود به دنیای برنامه نویسی تصمیم بگیرید در چه حوزه ای میخواید برنامه نویسی کنید تا من بهتر بتونم کمک تون کنم. درودمهارتهای ورد و پاورپوینت ربطی به برنامه نویسی نداره و جزو مهارتهای عمومی کامپیوتر محسوب میشه.مقاله نقشه راه فرانت اند رو مطالعه کنید اونجا مرحله به مرحله توضیح دادیم و منابع رو هم معرفی کردیم. اگر به چند سال قبل برگردیم و نگاهی به اولین سایتهای منتشرشده در وب بیندازیم، میبینیم که صفحات آنها تنها از چند المان ساده و ابتدایی تشکیل شدهاند. از گذشته تا امروز، تکنولوژیهای مختلفی در جذاب کردن فرآیند طراحی وب تاثیرگذار بودهاند، اما شاید ندانید که تمام این تکنولوژیها به زبان HTML منتهی میشوند. یک نرم افزار متن باز است که طیف گسترده ای از ابزارها را برای مدل سازی سه بعدی، انیمیشن، رندر و ترکیب بندی ارائه می دهد.
در پاسخ به این سوال باید گفت که هیچ پاسخ صحیحی وجود ندارد اما فقط نیاز است تا قدم اول را بردارید. با مطالعه و گام برداشتن در مسیر یادگیری طراحی وب، به طور طبیعی پیشرفت خواهید کرد و مسیر خود را پیدا می کنید. آسان تر است که با اصول اولیه شروع کنید و سپس به آرامی به مطالعه زبان دقیق برنامه نویسی مورد نظر خود بپردازید. اکثر توسعه دهندگان وب نیز مانند شما از این رویه پیروی کرده اند و اکنون به یک طراح و توسعه دهنده حرفه ای در زمینه وب تبدیل گشته اند. با توجه به سرعت تغییرات و پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز، بروز بودن برای برنامه نویس امری غیرقابل چشم پوشی است.
زمانی که میخواهیم میان کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم، اهمیت استفاده از یک زبان برنامه نویسی سمت سرور به خوبی مشخص میشود. زمانی که شما سه گام قبلی را طی کنید، به راحتی میتوانید یک سایت را به صورت کامل طراحی کنید. اما امروزه سایتها علاوه بر ظاهر زیبا نیازمند منطق صحیح هم هستند، به همین دلیل باید سایتهایی را بسازید که قادر باشند نیازهای کاربران به درستی اجرا و پردازش کنند. در همین راستا یادگیری زبانهای برنامه نویسی سمت سرور مانند PHP، پایتون و جاوا توصیه میشود که در ادامه به آن میپردازیم. در آخر باید که تصمیمگیری درباره مناسب بودن برنامهنویسی نیازمند بررسی علایق، مهارتها و تجربههای عملی شما است و نکاتی که در این مقاله ذکر شده، میتواند به سنجش این موضوع کمک زیادی کند.
کسب آشنایی کافی با تجربه کاربری (UX | User Experience) و رابط کاربری (UI | User Interface) که بیشتر در طراحی وب کاربرد دارند نیز میتواند به برنامه نویسان وب در درک بهتر نحوه عملکرد یک وب سایت کمک کند. همچنین، پاسخ به این سوال یکسان نیست و منابع مختلف، مسیرهای متفاوتی را پیشنهاد دادهاند. در این بخش از مقاله «برنامه نویسی وب چیست» هر یک از گامهای لازم برای شروع توسعه وب به طور مختصر شرح داده شدهاند. با توجه به اینکه زبانهای برنامه نویسی، ابزارها و فناوریهای مورد استفاده در هر پروژه برنامه نویسی متفاوت هستند، توسعه دهندگان بکاند باید با زبانهای برنامه نویسی و ابزارهای بسیاری آشنایی داشته باشند. از جمله ضروریترین مهارتهای مورد استفاده در بکاند ، میتوان پایتون، PHP، جاوا، NoSQL ،SQL و گیت را نام برد.
برنامهنویسی بکاند وبسایت بهطور کلی، با مواردی سر و کار دارد که در پشت صحنه آن اتفاق میافتد. اگر شما قرار است رستورانی را راهاندازی کنید، آشپزخانه رستوران، نقش بکاند آن را دارد و جایی که غذا سرو شده و در اختیار مشتریان قرار میگیرد به عنوان فرانت اند رستوران محسوب میشود. طبیعی است که اتفاقات درون آشپزخانه نباید برای هر کسی قابل رویت باشد. در برنامهنویسی بکاند نیز با کدنویسی قابلیتهای وبسایت، پایگاه دادهها و غیره سر و کار داریم. خوشحالم کمکتون کرد ...بازار کار وب و طراحی سایت، در صورتی که کار رو بلد باشید همیشه خوب هست ... میتونی کلاسها و کدهای استفاده شده تو این سایتها رو هم بخونی ...راه ارتباطی هم هر مشکلی داشته باشی تو کامنتها میتونم باهات در ارتباط باشم ...
در برنامه نویسی وب اصطلاحی به نام واکنشگرایی (Responsiveness) وجود دارد. یک وب سایت واکنشگرا (ریسپانسیو) به سایتی گفته میشود که چینش و فاصله عناصر آن بر اساس اندازه صفحه نمایش تغییر میکند. بوت استرپ (Bootstrap) چارچوب و فناوری است که طراحی یک وب سایت واکنشگرا را آسانتر میکند. بوتاسترپ یک فریمورک فرانتاند است که در آن از زبانهای CSS ،HTML و جاوا اسکریپت استفاده میشود. هدف از طراحی یک وب سایت، حصول اطمینان از این مسئله است که وقتی کاربر سایت را باز میکند، اطلاعات مورد نظر در یک قالب خوانا و مرتبط با موضوع به وی ارائه شود.
منابع این اطلاعات، وبسایتهای ایرانسلری، دارکوب، Indeed و Glassdoor هستند. تمام حقوقها در سال 1403 (2024 میلادی) برای این جایگاههای شغلی درنظر گرفته شدند. موسس آژانس نوآوری رسام و از سال 1396 مدرس دورههای UI/UX و وردپرس در مجتمع فنی تهران واحد سعادت آباد هستم که تا به حال بیش از 5000 ساعت تدریس داشتم. کارشناسی و کارشناسی ارشد اقتصاد هستم اما عمده سابقه کاری من در این چند ساله، در زمینه UI/UX و وردپرس بوده است. هدف من این است که محتوای با کیفیتی را به دانشجویان عزیز، ارائه کنم. ما در تک دیک تلاش می کنیم محتوایی دقیق، واضح و بدون اشتباه منتشر کنیم.
برای مطالعه بیشتر پیرامون توسعه فرانتاند، بکاند و فولاستک، مطالعه مطلب زیر پیشنهاد میشود. ببخشید من 18 سالمه و به برنامه نویسی وب علاقه مند شدم ولی هیچ آموزشی تا حالاندیدم.میخواستم بدونم دقیقا الان باید از چه بخشی شروع کنم؟ممنون میشیم راهنماییم کنید. در روال طراحی یک سایت، ابتدا ساختار اصلی سایت با استفاده از HTML پیادهسازی میشود، سپس با استفاده از CSS، برای این ساختار، مشخص میشود که هر کدام از اجزای صفحه با چه شکلی به کاربر نمایش داده شود. به منظور برطرف کردن این مشکل، در سال 1995، زبان برنامهنویسی livescript که بعدها به جاوا اسکریپت تغییر نام داد، ارائه شد. متأسفانه اشتباهی که بیشتر کاربران میکنند، این است که این زبان برنامهنویسی را با جاوا اشتباه میگیرند و این برداشت را دارند که این زبان، از مشتقات زبان جاوا است، در صورتی که اینطور نیست.
برنامه نویسی وردپرس